Wanneer het gesneeuwd heeft ligt de heide er prachtig bij!

Maar als je ’s ochtends vroeg op de heide komt net nadat de sneeuw gevallen is kom je ook allerlei sporen van dieren tegen!

Zo kun je precies zien waar de vos gelopen heeft! Het spoor liep van links naar rechts en weer terug over de paden. De vos was dus duidelijk op zoek naar voedsel en maakt handig gebruik van de reeds bestaande wandelpaden.

Naast de pootafdrukken van de vos kom je ook sporen van een eekhoorn tegen. Geen lang loopspoor, maar enkele sporen bij elkaar. Je kan duidelijk de viersprong (zoals het spoor van de eekhoorn genoemd wordt) herkennen.

Op een enkele plek kom je allemaal putjes tegen in de sneeuw, geen spoor van een dier maar het is gewoon de sneeuw die aan het smelten is en als een soort regen in de sneeuw valt.

Op het open grote stuk van de Aarlesche Heide heb je kans om konijnen te zien, maar ze zijn erg schuw! Gelukkig kom je wel volop de sporen tegen zoals de pootafdrukken.

En tenslotte kom je hier ook sporen van vogels tegen, waarschijnlijk van een kraai of ekster op zoek naar voedsel.

Mocht er sneeuw gevallen zijn, ga dan zeker even kijken welke sporen je allemaal kan ontdekken! Want je komt allerlei soorten tegen die je niet of nauwelijks zult zien overdag!